Lokale forhold
PDF Udskriv Email

Valuta:  Colon (CRC)

Netcaféer:  Costa Rica har en del netcaféer, som er placeret i store og mellemstore byer. Cafeerne er som regel er billige at benytte. Nogle netcaféer har bar og café tilknyttet stedet.

Nødhjælp:

  For at tilkalde hjælp i Costa Rica skal du ringe på følgende nummer:

Politi, ambulance eller brandmyndigheder (911).

Drikkepenge:  Det er ikke almindeligt at give drikkepenge i restauranter, fordi der bliver lagt service oveni regningen. Piccoloer på finere hoteller forventer cirka 100 colon per taske og guider forventer 300-400 colon per dag.

Tidszone:  Landet er syv timer efter Danmark.

Vægt og mål: 

I Costa Rica benytter man følgende måleenheder:

Vægt: kilo; Længde: meter

Der kan være tilfælde, hvor nogle af de gamle spanske måleenheder har overlevet. I vejvisere bruges nogle gange længdeangivelsen varas. 1 vara svarer til 83 centimeter.

Fotografering:  Der er ingen problemer i at fotografer i Costa Rica. Man skal dog være opmærksom på, at der kan gælde særlige regler, hvis man besøger hellige steder.

Drikkevand:  I de store byer kan man godt drikke vand fra hanen, men der er meget klor i. Uden for de store byer bør man købe vand på flaske eller koge vandet fra hanen. Det sikreste er generelt at købe vandet.

Elektricitet:  I Costa Rica benytter man følgende strømkilde: 110/220 volt, AC/69 Hz.

Opførsel:  Til de fleste lejligheder kan man godt gå i afslappet tøj, men strandtøj bør man kun gå rundt i på stranden. Bliver man inviteret privat er det god tone at have en gave med til værterne. Man sætter Dona foran kvinders navne og Don foran mænds.

Åbningstider:  Banker har åbent fra 9.00 til 15.00 (mandag-fredag).

Butikker har åbent fra 8.00/9.00 til 17.00/18.00 (mandag-lørdag). De fleste butikker holder dog frokostlukket fra 12-13.

Mad og drikke:  Maden i Costa Rica er simpel. Ris og bønner er de foretrukne ingredienser og basis i de fleste måltider. Gallo pinto er en nationalret bestående af stegte ris og sorte bønner. Ellers serveres der ofte kylling til risen (arroz con pollo). Nationaldrikken i Costa Rica er kaffe, prøv grano d'oro.

Forhold for handicappede:  Der er sjældent taget særlige hensyn til handicappede i Costa Rica. Til gengæld kan handicappede forvente et venligt folkefærd, der er villige til at hjælpe, hvis det kniber med at komme rundt. Handicappede bør nok tage på arrangerede ture til Costa Rica og ikke rejse på egen hånd.

Helligdage: 

Nytårsdag, 1. januar

Skt. Joseph's Dag, 19. marts

Juan Santamaria Dag, 11. april

Arbejderdag 1. maj

Indlemmelsen af Guanacaste, 25. juli

Los Angeles Moders Dag, 2. august

Mors Dag, 15. august

Uafhængighedsdag, 15. september

Colombus Dag, 12. oktober

Den Ubesmittedes Dag, 8. december,

Juledag, 25. december

Flytbare helligdage

Påskedag, slutningen af marts eller starten af april

Langfredag, slutningen af marts eller starten af april

Kristi Dag, starten af juni.