Turisme - rejsetips


Himmelblå floder
PDF Udskriv Email

I lørdags var jeg på en fin tur til en national park der hedder Caño Negro, der ligger nær grænsen til Nicaragua. En lille smal bro over en flod var udkigsstedet for Leguanerne. Området var fyldt med store træer ned til floden, og lige umiddelbart kunne man ikke se noget. Men pludselig fik vi så øje på Leguanerne, store orange Leguanhanner lå og slangede sig dovent i solen på grenene. De små grønne var hunnerne. De var store de orange, omkring 1 meter lange, skrigende orange og med takker på nakken, så de nærmeste lignede drager. Rimeligt frygtindgydende lå de der og kiggede skummelt på en med deres meget bevægelige øjne. Grunden til at der lige var så mange af dem på det sted, er fordi de bliver fodret hver dag af folk der.

Læs mere…
 
Caribisk stemning og pragtfulde strande i Puerto Viejo
PDF Udskriv Email

Leder du efter en lækker strand, der ikke er overrandt, hvor palmerne svajer i den milde brise fra Det Caribiske Hav og stemningen er total ”laidback”? Så skal du helt klart til den lille by Puerto Viejo i den sydøstligste del af Costa Rica, hvor reggae musikken dominerer og området beskrives da også af mange som et ”mini Jamaica”.

En kammerat og jeg tog en af de praktiske shuttle busser, der kører på kryds og tværs af Costa Rica. De er super bekvemme, da du oftest bliver både hentet og kørt lige til dit hotel. Priserne er selvfølgelig lidt dyrere end de lokale busser, men du kan nemt spare en times kørsel eller mere. Vi tog direkte fra La Fortuna til Puerto Viejo.

Læs mere…
 
San José, hovedstaden i Costa Rica
PDF Udskriv Email

San José er hovedstaden og den største by i Costa Rica. Den er også hovedstad i San José-provinsen. San José ligger centralt i landet, på et højdedrag omkring 1.170 meter over havoverfladen. Byen har et indbyggertal på 365.799 (2006). I den anden halvdel af det 20. århundrede voksede byen hurtigt, fra 86.900 indbyggere i 1950. Stor-San José har over en million indbyggere.

Læs mere…
 
Costa Rica, landet med den fabelagtige natur
PDF Udskriv Email

Det er nok ikke at overdrive, at påstå, at Costa Rica er et af de smukkeste lande i verden. Der findes enorme arealer dækket af regnskov, bjerge med højsletter og dale dyrket med bananpalmer der giver skygge til de sarte kaffeplanter. Alt er grønt, meget grønt. Selv når man kommer op i bjergene over trægrænsen, fortsætter vegetationen i eventyrlige grønne nuancer, blot i andre former end regnskovens snærende tæthed.

Læs mere…
 
Det skumhvide rædselskabinet – riverrafting i Costa Rica
PDF Udskriv Email

Hva’ fanden gør man lige, når man befinder sig midt ude i en rasende flod og det eneste man ænser, er gummibåden set nedenfra? Kræfter så ekstremt stærke, at man er blevet suget ned og vand, der flår i ens kraftesløse krop. Jeg mærker, at mine sanser bliver slørede og hjernen synes kun at fungerer på halv kraft. Det føles som om stærke hænder holder om min hals og er på nippet til at kvæle mig.

Jeg er på en 30 km lang riverraftingtur på Pacuarefloden i Costa Rica. Der bydes på strømhvirvler af den højeste sværhedsgrad på hele ruten og det slås hurtigt fast, at aktiviteten ikke er for nybegyndere.

Læs mere…
 
Vulkaner i Costa Rica
PDF Udskriv Email

Vulkaner er der mange af i Costa Rica. Der findes dem man næsten kan køre helt op til, dem der kun kan nås på nogle timers vandring, dem der er aktive, passive eller helt udslukte.

 

Volcan Poas ligger ikke langt fra San José. Man kan køre derop og skal kun gå 10-15 minutter for at komme hen til kraterkanten. Poas-krateret er udfyldt af en sø, hvorfra det stadig damper. Et tvillingekrater i nærheden er udslukt og fyldt op af regnvand, men intet kan leve i den syreholdige kratersø.

Læs mere…
 
Lokale forhold
PDF Udskriv Email

Valuta:  Colon (CRC)

Netcaféer:  Costa Rica har en del netcaféer, som er placeret i store og mellemstore byer. Cafeerne er som regel er billige at benytte. Nogle netcaféer har bar og café tilknyttet stedet.

Læs mere…
 
Danske myndigheder i Costa Rica
PDF Udskriv Email

Danske kontaktoplysninger i Costa Rica.

(Tlf. selvvalg: 00-506)

San José, Ambassade, (Bor i Managua)

Læs mere…
 
Flere artikler...


Side 1 af 2