Kultur
A Tribe Called Kids hjælper børn i Costa Rica
PDF Udskriv Email

Vi er en humanitær non-profit forening stiftet i Danmark med virke i Talamanca, Costa Rica. Foreningen består af en gruppe kreative iværksættere og ildsjæle som er passioneret omkring arbejdet med at hjælpe børn.

Vi hjælper og støtter Talamanca regionen med flere forskellige initiativer og projekter. For tiden arbejder vi målrettet og hårdt på vores fritidshjem, som ligger I byen Puerto Viejo i Talamanca regionen, lige ved siden af den lokale folkeskole. Vi har indgået samarbejde med en anden organisation, ProNino, som har stillet deres bygning til rådighed de næste 3 år.Bygningen har brug for en kærlig hånd da den har stået tom i et år. Der er adskillige ting på bygningen der skal renoveres og istandsættes, blandt andet skal der lægges nyt gulv, nyt tag, males indvendig og udvendig, der skal bygges en legeplads, plantes og laves en organisk nyttehave, bygges et køkken og laves et lille bibliotek/læsestue mm.

Læs mere…
 
Religion
PDF Udskriv Email

Ca. 90% af befolkningen er katolikker, og fra 1871 har den romersk-katolske kirke været statskirke. Der findes også protestantiske kirkesamfund, og ikke mindst pinsevækkelser har vundet indpas. I den nordvestlige del af landet lever befolkningsgrupper med indianske og afroamerikanske religioner.

 
Befolkning
PDF Udskriv Email

Costa Rica indførte tidligt sociale reformer med offentligt sundhedsvæsen og støtte til de svageste grupper. Det har haft betydning for landets relativt høje levestandard og lave befolkningsvækst. Krisen i 1980'erne har fået mærkbare følger: Antallet af fattige og fejlernærede børn stiger, og børnedødeligheden er voksende.

Læs mere…
 
Costa Rica tjener på at lade regnskoven stå
PDF Udskriv Email

For få år siden var skovene i Costa Rica på vej mod undergangen. Nu rejser turister fra hele verden til det centralamerikanske land for at opleve den artsrige og sårbare regnskov. Det har danskerne noget af æren for.

Af Tim Whyte

For 30 år siden havde Costa Rica en af de værste afskovningsrater i Latinamerika. Store dele af regnskovene blev brændt ned og omdannet til bananplantager og græsgange til kvæg.

Men Costa Rica ændrede kurs. I løbet af de sidste to årtier har landet markedsført sig selv som et mekka for regnskovsturisme og opbygget en hel industri omkring det.

Hjulpet godt på vej af internationale bistandsorganisationer begyndte den voksende turistindustri i Costa Rica at sælge naturoplevelser og ikke mindst regnskoven til turister.

Det årlige antal turister gik fra 329.000 i 1989 til over to millioner i fjor. I dag er landet et af de eneste i regionen, hvor skovene breder sig igen, og landet er verdenskendt for sine naturoplevelser.

Den amerikanske organisation Ethical Traveller har placeret Costa Rica på sin liste over verdens ti bedste etiske rejsedestinationer i 2011 og 2012 på grund af udviklingen af økoturisme.

Læs mere…
 
Flag
PDF Udskriv Email

Efter at være blevet uafhængig af Spanien i 1821 blev Costa Rica i 1823 en del af Den Centralamerikanske Union, hvis flag havde striber i farverne blå, hvid og blå. I de næste tiår blev forskellige flag antaget, dog alle med samme farvede striber. Ved unionens opløsning i ca. 1840 bibeholdtes det blå-hvide flag, og i 1848 tilføjedes den røde stribe under indtryk af revolutionen i Frankrig samme år.